custom counter
Izdelava predstavitve v Power Point-u - Tehnično oblikovanje diplomskih, magistrskih nalog in doktorskih disertacij Tehnično oblikovanje diplomskih, magistrskih nalog in doktorskih disertacij
Komentarji so izklopljeni za Izdelava predstavitve v Power Point-u

Izdelava predstavitve v Power Point-u


Danes je običajno, da se na zagovorih diplomskih nalog uporabljajo prosojnice. Pomembno je, da jih znate uporabiti na pravi način. Vaše glavno vodilo za pripravo prosojnic mora biti pomoč pri razlagi. Prosojnice imajo eno samo nalogo: olajšati prenos informacij. Prosojnice niso bergla za govornika ali zapiski s katerih lahko govornik bere.

Dobre prosojnice so tiste, ki sporočilo govornika podkrepijo in oplemenitijo s slikami, preglednicami in poudarki, ki si jih poslušalci lažje zapomnijo. Količina prosojnic je manj pomembna, kot njihova kvaliteta. Pri njihovi pripravi moramo upoštevati nekaj zelo pomembnih smernic:

Pripravite jih za gledalce v zadnji vrsti. Besedilo na prosojnicah mora biti jasno berljivo tudi za tiste, ki sedijo čisto zadaj.

Ne prehitevajte. Ena prosojnica naj vsebuje samo eno idejo, tisto ki jo tedaj razlagate. Če v prosojnice vključite preveč   informacij, bodo vaši poslušalci brali dalje in tako vas bodo nehali poslušati.

Slike povedo več kot besedilo. Ne uporabljajte alinej, tekst na prosojnicah je skoraj vedno možno nadomestiti s slikami, preglednicami ali čim tretjim.

Ne uporabljajte predpripravljenih predlog v Powerpointu, saj so grde in občinstvu preveč
poznane. Prav tako ne uporabljajte Clip-Art-a.

Če si boste prosojnice pripravili na tak način, jih ne boste mogli uporabljati za iztočnice za vse, kar bi si želeli povedati, zato si med pripravo prosojnic izpišite oporne točke, ki jih lahko imate s seboj na nastopu.

 Pomoč pri izdelavi PowerPoint predstavitve